Image
Image

Cutiile din carton – un tip de ambalaj elegant şi util

Cutiile sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru transportul bunurilor, fie ele alimente, haine sau valori, fiind realizate la început din lemn, apoi din metal, iar după revoluţia industrială s-a folosit pentru confecționarea lor cartonul şi plasticul.

În zilele noastre regăsim cutii realizate din toată gama de materiale. Mai jos mă voi apleca asupra cutiilor din carton de care ne „lovim” zilnic. Producătorii  aleg să le folosească pentru ambalare deoarece oferă siguranţă privind integritatea produselor, astfel încât acestea să îşi păstreze aspectul și forma până la clientul final.

Cartonul are la bază aceeaşi origine ca şi hârtia, totuşi diferit de aceasta prin compoziţie, structură şi grosime, fiind un material flexibil, lejer dar şi rigid, este ecologic, reciclabil, igienic, apt pentru a veni în contact direct cu alimentele.

Cutiile de carton au o plajă largă de utilizare, de la ambalarea produselor alimentare, cosmetice, farmaceutice, la electronice, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

  • Compoziţia, structura şi grosimea cartonului din care sunt confecționate diferă în funcţie de domeniul de aplicativitate. Cutiile de transport sunt realizate din carton ondulat format din trei sau cinci straturi. Cartonul folosit la realizarea cutiilor pentru cofetarii-patiserii, fast-food este un carton cu aviz alimentar de tip GC2 cretat pe faţă, rezistent la apă și grăsimi, cu grosimea de 230 grame.

Aparitie: https://brutarul.ro/cutiile-din-carton-un-tip-de-ambalaj-elegant-si-util/

Oferim ambalaje de tip fast food, street food, delivery, HoReCa precum si, pungi, cutii carton, sacose, saci hartie, folii BOPP sau CAST sau produse BIODEGRADABILE.

Contact

0728 737 777

office@policrom.eu

Str Livezilor CP:500483

jud. Brasov