Embosare

Embosarea este o metoda de imprimare uscata in care o matrita incalzita este folosita pentru a aplica grafica pe o anumita suprafata. Aceasta tehnica permite imprimarea uscata pe materiale cum ar fi piele, inlocuitori de piele sau hartie, folosind o presa pre-incalzita la temperatura ridicata.

Tipuri de embosare:
 
Embosare oarba – forma de embosare nu include utilizarea unor cerneluri sau a unei folii care sa evidentieze zona embosata. Aspectul reliefat al materialului este singura diferenta remarcabila, oferindu-i un efect curat si diferit logo-ului. 
Embosarea cu folie/ folio – proces prin care o folie colorata este plasata intre matrita metalica si produs pentru ca folia sa fie stantata in design.
Embosarea combinata – metoda de personalizare care presupune faptul ca produsul este embosat cu timbru sec, dar si cu folie.
Pastelling sau embosarea cu culoare (tint leaf embossing) – tehnica de personalizare care presupune o combinatie intre o matrita care ofera o infatisare subtila vintage unui substrat care a fost embosat cu timbru sec sau cu folie.
Emailare - se refera la finisarea zonei embosate cu o substanta stralucitoare sau lucioasa, prin aplicarea caldurii de catre matrita pe materialul potrivit.
Ardere - tehnica similara emailarii cu exceptia faptului ca nu este utilizat un luciu, ci o temperatura ridicata pentru a crea efectul de ars rezultand o aspect de vechi sau umbrit. Produsele recomandate pentru acest procedeu sunt articolele din piele sau amestecuri de piele precum mapele, portofele, genti de laptop, brelocuri din piele pentru chei sau etichete pentru bagaj.

Avantajele personalizarii prin embosare:
  • Senzatie tactila deosebita; finisare superioara;
  • Impact ridicat, in mod special pe PVC-ul colorat;
  • Embosarea oarba ofera o inscriptionare cu aspect exclusivist si subtil;
  • Tehnica este potrivita pentru logo-uri de mici dimensiuni;
  • Metoda permanenta.
Oferim ambalaje de tip fast food, street food, delivery, HoReCa precum si, pungi, cutii carton, sacose, saci hartie, folii BOPP sau CAST sau produse BIODEGRADABILE.

Contact

0728 737 777

office@policrom.eu

Str Livezilor CP:500483

jud. Brasov